Vernay is a trusted fluid control solutions provider to leading OEM’s and emerging companies in all regions of the world. Vernay’s engineers and chemists are recognized throughout the industry for their expertise, and for providing co-designed, custom fluid control solutions that make our customers’ most ambitious product visions a reality. Vernay’s engineered components are used in everyday products including automobiles, printers, lawn & garden equipment and consumer products such as large and small appliances as well as household cleaning products. They can also be found in critical applications including life-saving medical devices, water-saving irrigation systems and cutting edge fuel cell technology. 

 


 

Position Title: Manufacturing Engineer

Location: Oldenzaal, The Netherlands


Pragmatische aanjager van verbetering (full-time)  

 

Functieprofiel

Als Manufacturing Engineer ben je verantwoordelijk voor het continu ontwikkelen, verbeteren en implementeren van (geautomatiseerde) nieuwe technieken en apparatuur binnen de productieprocessen in lijn met het Global Lean Programma. Doel hierbij is dat de Vernay-producten competitief zijn aan kosten, output, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid binnen de gestelde kaders op het gebied van veiligheid. Je neemt initiatief en zorgt voor een goede communicatie met klanten en leveranciers. Tevens ondersteun je productlanceringen en zorg je voor een adequate overdracht naar andere afdelingen. De wereldwijde Vernay-organisatie is groeiend en voortdurend in beweging. Met jouw kennis en ervaring lever je een actieve bijdrage aan het verder professionaliseren van het bedrijf. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team en werkt hierin nauw samen met collegas op de afdelingen Productie, Engineering, Sales en R&D. Je hebt kennis en ervaring met technisch project management en kunt leidinggeven aan een uitvoerend team. Met passie voor jouw vak ben je in staat om met een hands-on mentaliteit anderen te motiveren en inspireren. Indien gewenst danwel noodzakelijk wordt jouw expertise ter plekke ingezet bij klanten en leveranciers. Je bent analytisch en hebt overtuigingskracht.

 

Verantwoordelijkheden 

▪     Aansturen van multidisciplinaire teams gericht op productieverbetering.

▪     Realiseren van ‘continue verbeteringen’ met inzet van tools als Kaizen-events of digitale dashboards.

▪     Internatrional contact over projectplanning, -voortgang en technische inhound.

▪     Opstellen van investeringsaanvragen voor aanschaf van nieuwe machines.

▪     Rapporteren aan de Manager Operations.

 

 Wij vragen

▪     Een afgeronde technische opleiding op minimaal HBO niveau, richting Werktuigbouwkunde, Chemische Technologie of vergelijkbare technische richting. Aanvullende opleiding(en) op het gebied van Lean Six Sigma is/zijn een pré.

▪     Minimaal 2 jaren werkervaring in een technische projectomgeving in een (internationaal opererend) industrieel bedrijf.

▪     Een specialist met brede technische belangstelling alsmede een sterk organiserend vermogen.

▪     Een overtuigend en initiatiefrijk persoon, goede communicatieve vaardigheden en de ambitie om te werken in een functie waarbij hoge eisen worden gesteld aan je organiserend vermogen.

▪    Leiderschapsvaardigheden, doorzettingsvermogen en creativiteit.

▪    Goede beheersing van de Engelse taal. Kennis van de Duitse taal is een pré.

▪    Ervaring in de rubber- en kunststofindustrie, met vision-technieken of in de automobiel industrie (IATF 16949) is een pré maar geen must.

 

Je speelt een leidende rol bij het verhogen van de automatiseringsgraad van het productieproces binnen Vernay Europa. Je initieert veranderingen en verbeteringen en weet deze op pragmatische wijze te implementeren binnen de organisatie. Met je technische know-how en persoonlijkheid ben je in staat om machines/robots/tooling op dusdanige wijze in te zetten zodat Vernay een leidende rol binnen haar markt blijft spelen. Tevens lever je een bijdrage in teams gericht op productontwikkeling. Je beschikt over een hands-on mentaliteit en bent in staat om andere mensen voor je ideeën te winnen. Resultaatgerichtheid, samenwerken en pragmatisme zijn belangrijke kenmerken.

HBO-starters met veel ambitie en een daadkrachtige persoonlijkheid worden van harte uitgenodigd om ook te solliciteren!

 

Bedrijfsomschrijving

Internationale reputatie, Twentse nuchterheid. Dat is Vernay in Oldenzaal. Vernay Europa B.V. in Oldenzaal is als Nederlandse vestiging de dochter van Vernay Laboratories, Inc. USA. Vernay is een wereldwijd opererende, groeiende, innovatieve organisatie met meer dan 65 jaar specialistische ervaring in kritische fluid control oplossingen. De circa 300 medewerkers in Nederland en de 60 medewerkers van de Italiaanse zusterorganisatie leveren kennis, kwaliteit en oplossingen voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparatenindustrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt. Met exclusieve precisie rubber componenten en assemblies voor de automobiel industrie en andere industriële markten heeft Vernay Europa B.V. een leidende marktpositie. Vernay brengt innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en apparatuur van morgen te komen.
Het succes van de organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingservaring en technische ontwikkelmogelijkheden, maar vooral op de kracht van de mensen. 

 

Informatie?

Voor meer informative kun je telefonisch contact opnemen met René Gelderman, Manager Operations, op nummer 0541-589942 of 06-3877 1134

 

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze functie en acht je jezelf geschikt, mail dan jouw motivatiebrief en Curriculum Vitae naar Gemma Niehuis, afdeling HRM via germaniehuis@vernay.com